5 site για να μάθετε CSS online


W3Schools.com
Το W3schools είναι ένα καταπληκτικό site στο οποίο εκτός όλων των άλλων μπορείτε να μάθετε και CSS. Τα μαθήματα είναι αρκετά αναλυτικά, αν και τα παραδείγματα είναι λίγο περιορισμένα


Tizag.com
Αν είστε αρχάριος με τη τεχνολογία των CSS ή τον διαδικτυακό προγραμματισμό γενικότερα, τότε θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με αυτό το site. Πιστεύω ότι τα tutorials είναι πιο δομημένα από αυτά του W3Schools και σε πιο φιλικό τόνο γραμμένα. Και εδώ μπορειτε να βρείτε tutorials για άλλες γλώσσες όπως HTML, MySQL κ.α.

CSS Zen Garden
Αυτό είναι ένα site πολύ διαφορετικό από αυτά που ανέφερα πριν. Εδώ μπορείτε να μάθετε από το κώδικα που έχουν γράψει οι άλλοι ή να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας γράφοντας εσείς κάποιο κώδικα. Η ιδεολογία του site είναι ότι υπάρχει ένα κεντρικό html αρχείο το οποίο διαμορφώνουμε χρησιμοποιώντας μόνο CSS.

CSS Play Το CSS Play είναι κάτι ανάμεσα στο CSS Zen Garden και τα tutorial sites γιατί δείχνει ειδικές λειτουργίες των CSS ενώ σου επιτρέπει να δεις και το πηγαίο κώδικα.

Google
Φυσικά, για το τέλος άφησα την αναζήτηση του Google. Μέσο του google έχετε τη δυνατότητα να ψάξετε για tutorials αλλά και να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε πληροφορίες για κάτι πιο συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, αν δεν ξέρετε τι τιμές μπορεί να πάρει η ιδιότητα 'Overflow' απλά πληκτρολογήστε 'CSS Overflow' ή 'CSS Overflow property'.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου