Website of the day [12η Μάη] - Similar Images

Το Similar-Images είναι μια πειραματική σελίδα αναζήτηση εικόνων της Google η οποία σας επιτρέπει να αναζητήσετε εικόνες που χρησιμοποιούν άλλες εικόνες αντί για λέξεις-κλειδιά. Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, δεδομένου ότι η αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά δεν μπορεί πάντα να έχει σαν αποτέλεσμα την εικόνα που αναμένετε. Για παράδειγμα, η αναζήτηση με λέξη-κλειδι "Paris" θα επιστρέψει εικόνες του Παρισιού, το χάρτη της πρωτεύουσας της Γαλλίας, και της Paris Hilton.

Αλλά όταν κάνετε αναζήτηση με μια εικόνα, θα πάρετε σχετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι θα αναζητήσετε εικόνες παρόμοιες με την εικόνα που έχετε επιλέξει.


Για να κάνετε χρήση μιας εικόνας, πρώτα πρέπει να ψάξετε για μια εικόνα, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά. Όταν βρειτε μια εικόνα σχετική με αυτό που ψάχνετε, κάνετε κλικ στο κουμπί "Similar Images" κάτω απο την εικόνα και θα βρείτε άλλες παρόμοιες εικόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήσετε το video παρακάτω:



Χαρακτηριστικά:
  • Αναζήτηση εικόνων χρησιμοποιώντας άλλες εικόνες αντί για λέξεις-κλειδιά.
  • Λάβετε πιο σχετικά αποτελεσμάτα εικόνων.
  • Για να το χρησιμοποιήσετε, αναζήτηστε εικόνες με μια λέξη-κλειδί, βρείτε μια συγκεκριμένη εικόνα και επιλέξτε "Similar Images" απο κάτω, για να βρεθούν άλλες παρόμοιες εικόνες.

Δείτε το Similar Images @ http://similar-images.googlelabs.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου