Wolfram Alpha - Η επανάσταση του διαδικτύου


Η μηχανή αναζήτησης Wolfram Alpha θα ξεκινήσει αυτό το μήνα, και μπορεί ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στο web. Δεν είναι συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης, είναι ένα νέο σύστημα λογισμικού, που θα είναι σε θέση να κατανοεί ερωτήσεις και, στη συνέχεια, να παρέχει προσαρμοσμένες απαντήσεις. Αυτή θα είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης στο είδος της στο διαδίκτυο.

Μην συγκρίνετε τη Wolfram Alpha με το Google. Είναι εντελώς διαφορετική. Είναι μια αποθήκη πληροφοριών, η οποία καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται στη γλώσσα όπως και κάθε άλλο πρόσωπο.

Παρά το γεγονός ότι το σύστημα εξακολουθεί να είναι νέο, οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα για την ανάπτυξη του διαδικτύου. Ο εμπειρογνωμόνων υπολογιστών και του διαδικτύου , Nova Spivack, είπε ότι η Wolfram Alpha θα μπορούσε να είναι εξίσου σημαντική όσο και το Google:

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή και σημαντική ... Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι τόσο σημαντική για το web (και τον κόσμο), όπως και το Google, αλλά για διαφορετικό σκοπό.


Η Wolfram Alpha δεν θα σας δώσει μόνο μια ευθεία απάντηση σε σχεδόν οποιαδήποτε τυχαία ερώτηση όπως "Πόσο μεγάλο είναι το ποτάμι του Αμαζόνιου;", αλλά θα παράγει και όποιες σχετικές πληροφορίες παρέχονται. Συνεπώς στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε επίσης να παρέχει μια λίστα με τις πόλεις γύρω από τη περιοχή του Αμαζονίου ή των παραποτάμων του.

Ωστόσο, το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Wolfram Alpha θα είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος των ερωτήσεων. Ζητήστε να συγκρίνει το ύψος του Empire State Building και των Petronas Towers, και θα το κάνει.

Ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί, "Είναι όπως η Wikipedia; Είναι οι πληροφορίες αξιόπιστες; (σε αντίθεση με το wikipedia, οι πληροφορίες στο Wikipediots είναι πάντα αξιόπιστες:)"Η απάντηση είναι ότι δεν είναι όπως η Wikipedia, γιατί τα αποτελέσματα που λαμβάνονται, αξιολογούνται από εμπειρογνώμονες και είναι διαθέσιμα μόνο μετά από ενδελεχή έλεγχο. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ανάγκη ενημέρωσης του Wolfram Alpha.

Η δική μου άποψη είναι ότι η Wolfram Alpha σίγουρα είναι δείγμα εξέλιξης του διαδικτύου αλλά δεν μπορεί να ρίξει την αυτοκρατορία του Google. Θα είναι ένα ξεχωριστό εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσουν κυρίως μαθητές και φοιτητές.


Ποια είναι η γνώμη σας για την Wolfram Alpha; Είναι απόδειξη της «εξέλιξη του Διαδικτύου"; Πρόκειται να είναι ο "δολοφόνος" του Google;

Δείτε τη Wolfram Alpha @ http://www.wolframalpha.com/

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 2 video με τον Δρ. Stephen Wolfram να μιλάει στο Πανεπιστήμιο του Harvard για τη νέα μηχανή αναζήτησης



Stephen Wolfram's Sneak Preview of Wolfram|Alpha from Wolfram|Alpha on Vimeo.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου