Bing: Η νέα μηχανή αναζήτησης της microsoft


Η microsoft βρίσκετε στο τελικό στάδιο δημιουργίας της μηχανής αναζήτησης Bing (προσωπικά το όνομα μου φαίνεται πολύ αστείο). Αν και διάβασα στο διαδίκτυο ότι η microsoft ολοκλήρωσε την δημιουργία της, εγώ σήμερα την επισκέφτηκα και ήταν ακόμα στη beta έκδοσή της. Όπως και να έχει, φαίνεται μια πολύ αξιόλογη μηχανή αναζήτησης με προοπτικές να αποσπάσει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του google. Ας δούμε όμως μερικά βασικά χαρακτηριστικά της.

Σε αντίθεση με το Google, έχει μια όμορφη και διαδραστική κεντρική σελίδα η οποία έχει ως background μια διαφορετική εικόνα κάθε μέρα.



Στα αποτελέσματα της αναζήτησης δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό από την εμφάνιση των αποτελεσμάτων της Google. Αλλά θα περιμένουμε να δούμε και την ολοκληρωμένη έκδοση!



Στην αναζήτηση εικόνων υπάρχουν κάποια καινούργια ενδιαφέροντα στοιχεία. Καταρχήν, περνώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάποια εικόνα, εμφανίζονται κάποια στοιχεία για αυτή αλλά και οι επιλογές 'εμφάνιση παρόμοιων εικόνων' και 'σχόλια για αυτή την εικόνα'. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η μπάρα που υπάρχει με τις επιλογές : μέγεθος, διάταξη, χρώμα, στυλ και άτομα, για τη διευκόλυνση της αναζήτησης εικόνων.



Βέβαια στη πλήρη έκδοση της Bing αναμένονται και άλλες επιλογές αναζήτησης όπως η αναζήτηση video, προϊόντων κ.α. Αναμένουμε λοιπόν...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου