Ο "πόλεμος" των browsers


Στατιστικά στοιχεία από το exo.performance.network δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών (50,6 τοις εκατό) χρησιμοποιούν σήμερα το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Παρ 'όλα αυτά, ο Internet Explorer εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως, με 84 τοις εκατό των χρηστών να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτόν το φυλλομετρητή.



Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα προγράμματα περιήγησης. Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, δεδομένης και της προσθήκης των νεότερων browsers όπως ο Google Chrome και ο Safari, αλλά και ο πρόσφατα αναβαθμισμένος Opera.

Είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων θα εξακολουθήσει να χρειάζονται και να στηρίζονται σε πολλούς φυλλομετρητές. Αν και τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης είναι γενικά πιο συμβατά μεταξύ τους από ότι ήταν στο παρελθόν, οι προγραμματιστές θα πρέπει να προγραμματίζουν και να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους αναλόγως.

3 σχόλια

  1. Firefox for ever!

  2. Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν Operating Systems αλλά αυτόνομοι browsers. Σύμφωνα με αυτή την θεωρεία ο πόλεμος των browsers είναι πόλεμος των operating systems. Τσέκαρε την συνέντευξη του Steve Ballmer, http://tinyurl.com/ycmo6vw

  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σπύρο

Δημοσίευση σχολίου