Προεπισκόπηση του Asus Eee PC 1005 HA Seashell


Με αυτό το τελευταίο Eee PC 1005HA, περισσότερα από 20 διαφορετικά μοντέλα του Eee PC είναι διαθέσιμα στην αγορά. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το netbook για να γνωρίσετε τις λεπτομέρειες του εν λόγω netbook πριν να αγοράσετε ένα.

Το Asus Ee PC 1005 HA ακολουθεί τη νέα σχεδίαση της εταιρίας που λένε είναι εμπνευσμένη από κοχύλια (Seashell). Η οθόνη είναι 10,1 ιντσών με ανάλυση 1024 Χ 600.



Χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Atom N280 1.66GHz (667MHz FSB) με 1 GB DDR2 SDRAM (667 MHz). Ο επεξεργαστής N280 είναι ελαφρώς ταχύτερος από ό, τι ο N270 CPU που συνήθως χρησιμοποιείται σε πολλά άλλα netbooks. Αν και δεν είναι δαίμονας ταχύτητα, είναι αρκετά γρήγορο για τα συνήθη καθήκοντα πληροφορικής, όπως η περιήγηση στο Web, η παρακολουθώντας ταινιών ή η εργασία με λογισμικά γραφείου. Ο 160 GB 5400 rpm SATA σκληρός δίσκος που διαθέτει είναι επίσης αρκετά γρήγορος για κανονική χρήση.

Όπως και με πολλά άλλα netbooks, το σύστημα έρχεται επίσης με την ίδια κάρτα γραφικών Intel GMA 950, οπότε μην περιμένετε να παίξετε παιχνίδια σε αυτή τη συσκευή. Αλλά μπορείτε να απολαύσετε βίντεο από το YouTube ή ακόμη και ταινίες HD.

Το πληκτρολόγιο εκτείνεται από το ένα άκρο στο άλλο για να κάνουν καλή χρήση του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου. Αν και το μέγεθος δεν είναι ενός πλήρους μεγέθους πληκτρολογίου, είναι αρκετά άνετο (το πληκτρολόγιό του είναι περίπου 9% μικρότερο από ένα κανονικού μεγέθους πληκτρολόγιο).


Εμπρός και πίσω, δεν υπάρχουν θύρες (ports). Στην αριστερή πλευρά υπάρχει υποδοχή ρεύματος, VGA Out, θύρα USB 2.0, υποδοχή κλειδαριάς ασφαλείας και εξαερισμός θερμότητας. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει ένα 4-in-1 card reader, μία υποδοχή ακουστικών, ένα βύσμα για μικρόφωνο, δύο θύρες USB 2.0 και θύρα Ethernet. Ο συνολικός αριθμός των θυρών είναι πολύ ικανοποιητικός για ένα netbook.

Η Μπαταρία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγω netbook. Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, το 1005 HA μπορεί να προσφέρει οκτώ ώρες χρόνου εκτέλεσης στο πλαίσιο της συνήθους χρήσεως. Με βαριά χρήση αναμένεται να τρέξει τουλάχιστον έξι ώρες με συνεχή σερφάρισμα μέσω WiFi και πλήρη φωτεινή οθόνη.

Μπορεί να φαίνεται αρχικά ότι είναι απλώς άλλο ένα Eee PC από την Asus, αλλά αν του δώσετε μια πιο προσεκτική ματιά θα βρείτε πολλές βελτιώσεις. Μερικές από τις βελτιώσεις είναι η εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επίσης οι επιδόσεις, το ωραίο πληκτρολόγιο και η ποιότητα κατασκευής του. Αν και θα περιμέναμε να έχει υψηλότερη ανάλυση οθόνης και καλύτερα γραφικά, σαν σύνολο αξίζει τη τιμή του.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου