Η τελευταία μάχη στην αρένα της βιομηχανίας των υπολογιστών : Cloud computing

Το Cloud computing είναι η τελευταία μάχη στην αρένα της βιομηχανίας των υπολογιστών, με διάφορες εταιρείες πληροφορικής, μεγάλες και μεγαλύτερες, να ανταγωνίζονται για να εκμεταλλευτούν τη τελευταία 'μανία' για το cloud computing. Οι παρατηρητές των βιομηχανιών προβλέπουν ότι ο αγώνας για τη κυριαρχία του cloud computing θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία.

Η ιδέα cloud computing είναι ότι οι τεχνολογίες πληροφορικής θα πρέπει να παραδίδονται όλο και περισσότερο ως μια υπηρεσία, μέσω του διαδικτύου, από τις τεράστιες αποθήκες των κοινόχρηστων μηχανών. Έγγραφα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα δεδομένα θα αποθηκεύονται on-line, ή "στο σύννεφο", καθιστώντας τα προσβάσιμα από οποιοδήποτε υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Εάν επισκέπτεστε τον λογαριασμό σας στο Facebook και τον ενημερώνετε πολλές φορές την ημέρα με φωτογραφίες του μωρού σας και τις συνταγές του καλύτερου φίλου της γιαγιάς σας για ένα πλήρης κινέζικο γεύμα, με εκπαιδευτικό βίντεο ανά πιάτο, τότε μπορείτε να πάρετε μια αρκετά καλή ιδέα του πόσο μεγάλο σύννεφο μπορεί να φυλάσσεται.

Η μεγαλύτερη ιδέα είναι να υπάρχει μια ευκολία για το χρήστη να αποθηκεύει σχεδόν τα πάντα online. Ενεργώντας σαν μια εικονική προσωπική αποθήκη, κάνει τα πάντα πιο εύκολα για τον καταναλωτή. Και είναι και φθηνότερο, επειδή πολλές υπηρεσίες 'cloud' είναι δωρεάν. Είναι επιδοτούμενο από μια μειοψηφία των χρηστών που πληρώνουν για μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας, καθώς και υποστηρίζεται και από τους διαφημιστές. Εκτός αυτού, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε και οποιοδήποτε λογισμικό.

Όμως υπάρχουν και περιοριστικοί όροι στο cloud computing. Καταρχήν, η φύλαξη τόσο πολύ προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι μια τρομακτική κατάσταση με επιπτώσεις παραβίασης της ιδιωτικής ζωής. Επίσης, δεν υπάρχει εγγύηση 100 τοις εκατό ότι τα προσωπικά μας αποθηκευμένα δεδομένα είναι απολύτως ασφαλής. Μια βλάβη μπορεί να χάσει τμήμα των αποθηκευμένων δεδομένων μας. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό το νέο τεχνολογικό "κύμα" του cloud computing.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου