Αποτελέσματα πραγματικού χρόνου σε Google και Bing


Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων το Twitter συμφώνησε και με τη Bing και με τη Google να τους δώσει πρόσβαση στα δημόσια Tweets. Η μηχανή αναζήτησης Bing θα προσθέσει σύντομα και τα updates του Facebook στα αποτελέσματα αναζήτησης της.

Τα tweets και άλλες ροές δεδομένων πραγματικού χρόνου είναι πολύτιμα για την Google και τη Bing, διότι για πολλούς τύπους αναζητήσεων (νέα, εκδηλώσεις, αθλητικά, ψώνια, κ.λπ.), οι πιο πρόσφατες πληροφορίες είναι συχνά και οι ζητούμενες. Έτσι, η Google και η Bing χρειάζονται πρόσβαση σε αυτή τη ροή των δεδομένων, εάν θέλουν να διατηρήσουν τα αποτελέσματά τους σχετικά φρέσκα.

Φυσικά, Tweets και άλλα μικρο-μηνύματα θα αποτελέσουν μέρος των αποτελεσμάτων Αλλά πως οι μηχανές αναζήτησης θα κατατάσσουν ένα τιτίβισμα; Θα εμφανίζονται τα πιο πρόσφατα πρώτα; Θα εμφανίζονται τυχαία ή με κάποιον άλλο τρόπο; Εδώ υπάρχει ενδιαφέρον επειδή η αναζήτησης πραγματικού χρόνου είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Υπάρχει ήδη το PageRank, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι το StreamRank.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου