Η ανωνυμία το πρόβλημα στο Internet σύμφωνα με τον Kaspersky


Ο Eugene Kaspersky, των γνωστών Kaspersky Labs, σε συνέντευξή του αποφάνθηκε για το τι πάει στραβά με το internet. Παρακάτω θα βρείτε ένα μεταφρασμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη, αν επιθυμείτε να τη διαβάσετε όλη κάντε κλικ εδώ.



...
Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξει μέχρι τρία πράγματα στον κόσμο σήμερα που σχετίζονται με την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής, ποια θα ήταν αυτά;
Το σχεδιασμό του Internet - αυτό είναι αρκετό.

Μόνο αυτό; Τι συμβαίνει με το σχεδιασμό του Διαδικτύου;

Υπάρχει ανωνυμία. Ο καθένας θα πρέπει να έχει μια ταυτότητα στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο δεν έχει σχεδιαστεί για χρήση από το κοινό, αλλά για την επιστήμη και το στρατό των ΗΠΑ. Αυτοί ήταν απλώς μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων - εκατοντάδες, ή ίσως χιλιάδες. Στη συνέχεια, εισήχθη στο κοινό και ήταν λάθος να εισαχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Θα ήθελα να αλλάξω το σχεδιασμό του Διαδικτύου με τη δημιουργία κανονισμών -- διαβατήρια διαδικτύου, αστυνομία διαδικτύου και διεθνή συμφωνία - σχετικά με τα ακόλουθα πρότυπα του διαδικτύου. Και αν ορισμένες χώρες δεν συμφωνούν με αυτά ή δεν δίνουν προσοχή στη συμφωνία, να τους αποκόπτουμε.

Δεν είναι αρκετό να είμαστε συνδεδεμένη με κάποιον ISP (Internet ServiceProvider) και να έχουμε μια γνωστή διεύθυνση IP;
Δεν είμαστε σίγουροι ποιος έχει ακριβώς την σύνδεση. Μπορώ να έχω μια σύνδεση Wi-Fi  και να συνδεθώ με έναν κωδικό πρόσβασης, ή να δώσω τον κωδικό πρόσβασης σε κάποιον άλλο να χρησιμοποιήσει αυτή τη σύνδεση. Ή η σύνδεση θα μπορούσε να είναι χακεμένη.
...

via computerworld.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου