Το Opera Unite βάζει ένα Web Server στον Web Browser σας

Η Opera ανακοίνωσε μια νέα beta έκδοση του γνωστού Opera 10 browser που έρχεται με το Opera Unite build-in. Το Opera Unite είναι ουσιαστικά ένας web server που τρέχει μέσα στον browser - σας επιτρέπει να μοιραστείτε φωτογραφίες, να κάνετε chat και να φιλοξενήσετε μια απλή ιστοσελίδα απευθείας από τον υπολογιστή σας.

Για να ξεκινήσετε με το Opera Unite, θα πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση beta του Opera 10. Μόλις εγκατασταθεί, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Unite στην κάτω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης και δημιουργήστε ένα λογαριασμό. Μόλις το Unite είναι σε πλήρη λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές που αφορούν την ανταλλαγή φωτογραφιών, την αποστολή μηνυμάτων σε φίλου σας, να κουβεντιάσετε, να ακούσετε μουσική, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και φυσικά να φιλοξενήσετε τις δικές σας ιστοσελίδες.

Το Unite επίσης χειρίζεται άψογα όλα τα περίπλοκα πράγματα που συνδέονται με τους παραδοσιακούς web διακομιστές , όπως το άνοιγμα θυρών του τείχους προστασίας κ.α. To Unite φροντίζει για όλα αυτά στο παρασκήνιο.

Αλλά το Unite έχει επίσης τα ίδια μειονεκτήματα που σταματούν τους περισσότερους ανθρώπους από τη δημιουργία οικιακών διακομιστών χρησιμοποιώντας το λογισμικό που παρέχεται από το λειτουργικό τους - δηλαδή το bandwith και το uptime.


Σίγουρα δεν θα πρότεινα τη χρήση του Unite για τη φιλοξενία του site ενός πελάτη ή οτιδήποτε σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, αλλά για casual ιστοσελίδες ή εργασίες, όπως η κοινή χρήση φωτογραφιών με φίλους, το Unite λειτουργεί αρκετά καλά. Αν απενεργοποιήσετε το Unite, οι επισκέπτες θα δουν ένα μήνυμα που τους ενημερώνει ότι είστε εκτός σύνδεσης, αλλά μόλις συνδεθείτε, όλα επιστρέφουν και πάλι κανονικά.

Η Opera μας φέρνει πίσω στην ιδιωτική μας ζωή. To Unite έχει προεπιλεγμένη ρύθμιση για τις περισσότερες εφαρμογές να κρατά τα αρχεία σας ιδιωτικά. Ακόμη και αν κάποιος έχει το Unite URL σας, για να δει τα αρχεία σας θα πρέπει να γνωρίζει έναν κωδικό πρόσβασης που έχετε τον έλεγχο.

Ίσως το πιο συναρπαστικό μέρος του Opera Unite είναι η ικανότητα να γράφουμε τις δικές μας εφαρμογές. Τα Unite apps κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας web standard εργαλεία όπως HTML και JavaScript. Εάν μπορείτε να φτιάξετε ένα δικτυακό τόπο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στη δημιουργία και ενός app για το Unite.

Κατεβάστε το δωρεάν από την Opera, και να θυμάστε ότι το Opera Unite είναι σε beta έκδοση ακόμα. Η εταιρεία δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την τελική έκδοση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου