Βασικά SEO tips για αρχάριους

Το SEO (Search Engine Optimization) δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα ζωτικό μέρος στην ανάπτυξη ιστοσελίδων. Μπορεί να τα έχετε δώσει όλα για την ανάπτυξη ενός site, αλλά αν δεν πληρεί κάποιους βασικούς κανόνες, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να προσελκύσει την προσοχή των αναγνωστών. Έτσι, εκτός από το πλούσιο σε περιεχόμενο και το σωστό σχεδιασμό της διάταξης, θα πρέπει να δώσετε επίσης σημασία στη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Ο web προγραμματισμός με βάση τους κανόνες SEO δεν είναι τόσο δύσκολος. Το Search Engine Optimization είναι βασικά η σωστή ισορροπία μεταξύ αρχιτεκτονική πληροφοριών και web design. Ωστόσο, εάν είστε νέοι στον τομέα αυτό, μπορείτε να περάσετε από τα ακόλουθα βασικά σημεία:

Δημιουργία 'καθαρού' και σωστού κώδικα - Συνήθως οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν κώδικες, που είναι απλοί και σημασιολογικά σωστοί.
Αποφύγετε τις σελίδες Splash - Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι φαίνονται πολύ ελκυστικές, αλλά μπλοκάρουν τις μηχανές αναζήτησης, το οποίο βέβαια δεν είναι επιθυμητό.
Αποφύγετε τη χρήση επαναλαμβανόμενου περιεχομένου - Ποτέ μην εισάγετε επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο μέσα στην ίδια ιστοσελίδα. Δημιουργεί ένα αρνητικό αντίκτυπο στους αναγνώστες.
Εισάγετε ετικέτες Alt στις εικόνες - Εάν οι ετικέτες alt βοηθάνε τις μηχανές αναζήτησης να μάθουν περισσότερα σχετικά με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Πέρα από όλα αυτά τα σημεία, θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οι ετικέτες κεφαλίδας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στο SEO και έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορθά.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά σημεία που συνήθως οι προγραμματιστές εταιρειών ανάπτυξης ιστοσελίδων ακολουθούν κατά τη δημιουργία ενός site. Αν θέλετε και εσείς να προσθέσετε μερικά SEO tips μπορείτε να το κάνετε με κάποιο σχόλιο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου