Ubuntu 9.10 - Τι είναι αυτό που τα κάνει να διαφέρουν από τα Windows;


Χθες κυκλοφόρησε η πιο δημοφιλή διανομή GNU/Linux του κόσμου, το Ubuntu - βρίσκετε πια στην έκδοση 9.10, με κωδική ονομασία "Carmic Koala".


Η νέα έκδοση κάνει πιο γρήγορη εκκίνηση, φαίνεται πιο κομψή, και περιλαμβάνει νέες εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών όπως το Firefox (3.5). Επιπλέον έρχεται με ένα νέο Software Center  που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν εφαρμογές πιο εύκολα.

Το Pidgin είναι πλέον ο προεπιλεγμένος messenger. Οπότε, Οι χρήστες των Ubuntu που είναι λάτρης του Pidgin δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η αναβάθμιση δεν θα αφαιρέσει το Pidgin από το λειτουργικό τους σύστημα.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Ubuntu και το GNU/Linux να πούμε ότι είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα, επειδή δίνει ελευθερία στο χρήστη. Το Ubuntu είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει το κώδικα, να πάρει ένα τμήμα ή να το τροποποιήσει Το Ubuntu δεν περιέχει bloatware (ανεπιθύμητες συντομεύσεις και προεγκατεστημένες εφαρμογές που είναι συχνά παρόντες σε νέους υπολογιστές με Windows), malware, ή spyware. Επειδή είναι σχεδιασμένο καλύτερα από τα Windows είναι λιγότερο ευάλωτο σε ιούς.

Είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο. Τα Windows μπορεί να είναι οδυνηρά αργά. Η Microsoft έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στα Windows 7, αλλά χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα Αυτή η βραδύτητα προκαλείται συχνά από την προσθήκη προγραμμάτων χρήστη που εκτελούνται πάντα στο παρασκήνιο (Για παράδειγμα, το Google και τα προϊόντα της Adobe έχουν υπηρεσίες updating που εκτελούνται συνέχεια). Λογισμικό ασφαλείας, και ιδίως το Norton AntiVirus, μπορεί επίσης να καταστήσει τα Windows πολύ αργά.

Με τα Ubuntu, οι περισσότερες από τις κοινές εφαρμογές ένας χρήστης μπορεί να χρειάζεται είναι built in, και περισσότερες μπορούν να προστεθούν χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα για να τα τη κατεβάσετε. Προσθέτοντας ένα τείχος προστασίας για το Ubuntu δεν επιβραδύνει το λειτουργικό σύστημα.

Οι χρήστες των Ubuntu που θέλουν να αναβαθμίσουν σε Carmic Koala πρέπει απλά να επισκεφθούν το Update Manager (αν δε το έχουν κάνει ακόμα - πράγμα δύσκολο). Για εκείνους που θέλουν να εγκαταστήσουν τώρα το Carmic Coala, είναι διαθέσιμο για download στο Ubuntu.com.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου