Website of the day [30η Σεπτέμβρη] - TubeReplay


Το TubeReplay σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε YouTube βίντεο ξανά και ξανά χωρίς να πατάτε το κουμπί αναπαραγωγής. Αν ένα βίντεο (ίσως και ένα μουσικό βίντεο) σας αρέσει και θέλετε να το βλέπετε ξανά και ξανά, αντιγράψτε το URL του βίντεο επάνω στο πεδίο του TubeReplay και κάντε κλικ στο κουμπί "Replay".

Αν σας φαίνεται κουραστικό το να αντιγράφετε το link του youTube στο TubeReplay, μπορείτε να δοκιμάσετε το add-on του Firefox YouTube Auto Replay. Αυτό το add-on προσθέτει ένα κουτάκι replay auto στη σελίδα YouTube μαζί με επιπλέον επιλογές για να καθορίσετε το ακριβές μέρος του βίντεο που θέλετε να αναπαραχθεί.

Δείτε το TubeReplay @ www.tubereplay.com


Ο "πόλεμος" των browsers


Στατιστικά στοιχεία από το exo.performance.network δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών (50,6 τοις εκατό) χρησιμοποιούν σήμερα το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Παρ 'όλα αυτά, ο Internet Explorer εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως, με 84 τοις εκατό των χρηστών να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτόν το φυλλομετρητή.



Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα προγράμματα περιήγησης. Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, δεδομένης και της προσθήκης των νεότερων browsers όπως ο Google Chrome και ο Safari, αλλά και ο πρόσφατα αναβαθμισμένος Opera.

Είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων θα εξακολουθήσει να χρειάζονται και να στηρίζονται σε πολλούς φυλλομετρητές. Αν και τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης είναι γενικά πιο συμβατά μεταξύ τους από ότι ήταν στο παρελθόν, οι προγραμματιστές θα πρέπει να προγραμματίζουν και να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους αναλόγως.


Website of the day [17η Σεπτέμβρη] - IKEA Space Maker


Μιας και διανύουμε ένα μήνα στον οποίο πολύ πρωτοετής φοιτητές νοικιάζουν σπίτια και ψάχνουν τρόπους να τα διαμορφώσουν έχω μια καλή πρόταση για αυτούς

Το IKEA Space Maker είναι μια χρήσιμη ιστοσελίδα της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής επίπλων στον κόσμο, της IKEA. Αυτή η σελίδα σας βοηθά να σχεδιάσετε το δωμάτιο σας κάνοντας μέγιστη χρήση του χώρου. Μπορείτε είτε να αρχίσετε το σχεδιασμό από την αρχή ή να επιλέξετε ένα θέμα να εργαστείτε με αυτό. Η διεπαφή είναι πλούσια οπτικά και μπορείτε να κάνετε drag and drop τα έπιπλα, να μείωση ή να αυξήσετε το μέγεθός τους ή να τα γυρίσετε προς τα αριστερά ή τα δεξιά. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικό δωμάτιο.

Επίσης έχουν βοηθητικά βίντεο που σας παρουσιάζουν το σύνολο της διαδικασίας. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να το αποθηκεύσετε, το στείλετε σε email ή να το εκτυπώσετε για να το χρησιμοποιήσετε ως λίστα για ψώνια στο κατάστημα ΙΚΕΑ.

Δείτε το IKEA Space Maker @ http://www.ikea.com/ms/en_US/rooms_ideas/youth/index.html




Fast Flip: Η νέα υπηρεσία αναζήτησης ειδήσεων από τη Google


Η Google παρουσίασε το Fast Flip - ένα νέο προϊόν των Google Labs που θέλει να δώσει στους χρήστες ένα νέο τρόπο για να περιηγηθούν σε διαδικτυακούς τόπους εφημερίδων και blogs μέσω των υπολογιστών ή των φορητών συσκευών. Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν είναι και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Google.

Η γενική ιδέα πίσω από το Fast Flip είναι ενδιαφέρουσα. Με τη πάροδο του χρόνου, η υπηρεσία μαθαίνει τι θέλετε να διαβάσετε και διαμορφώνει τις προτάσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε το Fast Flip στη σελίδα: fastflip.googlelabs.com




Το Facebook έφτασε τα 300 εκατομμύρια χρήστες


Ο "πληθυσμός" του Facebook έφτασε των απίστευτο αριθμό των 300 εκατομμυρίων ατόμων.

Το Facebook είχε φτάσει τα 200 εκατομμύρια χρήστες τον Απρίλιο του 2009, ενώ είχε πρωτοπαρουσιαστεί ως εργαλείο μιας πανεπιστημιούπολης πριν από 5 χρόνια.

Το σημαντικότερο είναι ότι το Facebook είναι πλέον «cash flow positive». Δηλαδή έχει πλέον θετικές ταμειακές ροές.

Σε ένα post ενός blog, το αφεντικό του Facebook Mark Zuckerberg λέει: "Είναι ένας μεγάλος αριθμός, αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε για αυτό είναι ότι είμαστε μόλις στο ξεκίνημα για το στόχο μας που είναι να συνδεθούν όλοι".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Mark Zuckerberg εδώ




Website of the day [13η Σεπτέμβρη] - FontCapture


Το FontCapture είναι ένα web-based εργαλείο που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τη πραγματική σας γραφή σε ηλεκτρονική γραμματοσειρά (font) δωρεάν. Η όλη διαδικασία αποτελείται από πέντε εύκολα βήματα και απαιτεί μόνο ένα εκτυπωτή και σαρωτή.


1. Κατεβάστε και εκτυπώστε τη πρότυπη γραμματοσειρά που σας παρέχετε στο site.



2. Συμπληρώστε τη φόρμα με τη δική σας γραμματοσειρά σύμφωνα με τις οδηγίες.



3. Σκανάρεται το πρότυπο και αποθηκεύστε το σε PNG ή GIF μορφή.
4. Ανεβάστε τη σαρωμένη εικόνα στο FontCapture.com
5. Τέλος, κάντε μια προεπισκόπηση του προτύπου και πάρτε τη δική σας, έτοιμη για χρήση, γραμματοσειρά

Δείτε το FontCapture @ www.fontcapture.com


Opera 10 : Νέος και ωραίος


Επιτέλους, μια μηχανή αναζήτησης για όλες τις δουλειές Μου αρέσει ο Firefox, αλλά για ανεξήγητους λόγους, δεν μου επιτρέπει να τοποθετώ δύο ιστοσελίδες side-by-side (πλάι - πλάι) στο πλαίσιο του ίδιου παραθύρου.



Ο Opera 10 έχει ενσωματωμένο ορθογραφικό έλεγχο και άπειρα plug-ins (που τα ονομάζει widgets), ενώ είναι και πολύ ελκυστικό σαν πρόγραμμα περιήγησης.

Βέβαια, είναι ακόμα στο στάδιο alpha.