Τα Ubuntu αντεπιτίθενται στα Windows 7



Μετά τη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος της microsfot οι προγραμματιστές της Ubuntu κινούνται γρήγορα για τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος. Η νέα έκδοση Ubuntu 9.10 βρίσκετε στο στάδιο Release Candidate, και φέρνει μια σειρά από εξαιρετικά νέα χαρακτηριστικά Η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου 2009.

Η έκδοση 9.10 έχει τη κωδική ονομασία Karmic Koala (όπως θυμόμαστε η 9.04 ονομαζόταν Jaunty Jackalope). Η Carmic Koala υπόσχεται να φέρει γρηγορότερες εκκινήσεις, καλύτερο περιβάλλον εργασίας και βελτιωμένα εργαλεία προγραμματισμού που διευκολύνουν την ανάπτυξη λογισμικού. Η νέα έκδοση Ubuntu θα προσφέρεται με μια ποικιλία από περιβάλλοντα γραφείου, όπως λογισμικό ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), πρόγραμμα περιήγησης, προβολής εγγράφων και media players.

Η έκδοση 9,10 περιλαμβάνει επίσης ένα νέο "Ubuntu Software Center", μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέτουν και να αφαιρούν προγράμματα. Το σύστημα επίσης διορθώνει αρκετά σφάλματα (bugs) προηγούμενων εκδόσεων του Ubuntu και έρχεται με περισσότερους οδηγούς (drivers) για να επεκτείνουν την υποστήριξη υλικού.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου