Σύγκριση των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι το λογισμικό που χρησιμοποιείται για να οργανώσετε την ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές λογισμικού ανοικτού κώδικα, όπως το WordPress, το Joomla, και το Drupal. Λογισμικό ανοικτού κώδικα ονομάζουμε αυτό το οποίο είναι γενικά διαθέσημο στο κοινό δωρεάν και επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στο κώδικά του.

WordPress

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα τύπου blog που χρησιμοποιείται τόσο από bloggers όσο και από επιχειρήσεις. Έχει γίνει πολύ δημοφιλή επειδή είναι εύκολο στην εγκατάσταση, απλό στη χρήση, και αρκετά ευέλικτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για τη δημοσίευση άρθρων blog αλλά και για στατικές ιστοσελίδες. Τα άρθρα blog δημοσιεύονται συνήθως κατά ημερομηνία, ενώ οι σελίδες συνήθως χρησιμοποιούνται για την παροχή στατικών πληροφοριών των επιχειρήσεων, όπως μια σελίδα "Επικοινωνία", πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης, καθώς και ένα χάρτη της τοποθεσίας της επιχείρησης.

Joomla

Το Joomla είναι ένα δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με εκτεταμένη λειτουργικότητα. Είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα λογισμικού ανοικτού κώδικα για τη δημιουργία ιστοσελίδων.
Το Joomla είναι κατάλληλο για τη δημιουργία εταιρικών ιστοσελίδων ή intranet, ηλεκτρονικών περιοδικών, portals και άλλα. Έχει πολλά εγγενή χαρακτηριστικά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία των επιπλέον modules και components που ενισχύουν την αξία της ιστοσελίδας και εμπλουτίζουν την εμπειρία των επισκεπτών σας.

Drupal

Με το Drupal μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα πολλούς διαφορετικούς τύπους ιστοσελίδων - από ένα απλό blog έως μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα. Ο σχεδιασμός του Drupal δεν είναι τόσο φανταχτερός όπως αυτός του Joomla, Αλλά είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί, διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αναζήτησης και URLs φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης.

Άλλες επιλογές

Αυτά είναι τα πιο γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Βέβαια, εκτός από αυτά υπάρχει πληθώρα άλλων επιλογών το καθένα από τα οποία με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και για διαφορετικές χρήσεις. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

SilverStripe
Ανοικτού κώδικα. Σου παρέχει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου.

Cushy
On-line, δωρεάν, απίστευτα εύκολο.

Frog
Κομψό, απλή διαχείρηση χρηστών και περιορισμών, ευέλικτη χρήση θεμάτων σε κάθε σελίδα.

typo3, e107, MODx, DotCMS, concrete5, radiant ...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου