40 χρόνια Internet


Φέτος το Internet γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας. Αλλά πως φτάσαμε ως εδώ; Ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και να δούμε τα σημαντικότερα στάδια στη δημιουργία του Internet:



1969
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1969, δύο υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μεταφέρουν δεδομένα στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Arpanet, ενός πειραματικού στρατιωτικού δικτύου

1972
Ο Ray Tomlinson εισάγει το ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο δίκτυο, διαλέγοντας το @ ως έναν τρόπο να αναφερθούμε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν σε άλλα συστήματα.

1973
Το ARPANET αποκτά τους πρώτους παγκόσμιους κόμβους, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία.

1974
Ο Vint Cerf και ο Bob Kahn έφτιαξαν τους επικοινωνιακούς μεθόδους που ονομάστηκαν TCP. Τα πρωτόκολλα του TCP επιτρέπουν πολλαπλά, διαφορετικά σε δομή, δίκτυα να συνδεθούν με ένα άλλο, μια πραγματικά σημαντική ανακάλυψη για το Διαδίκτυο.

1983
Σχεδιάστηκε το Σύστημα Ονομάτων Περιοχών (Domain Name System – DNS). Επιλέγοντας επιθέματα όπως 'Com ','. Net ','. Gov' και '. Edu" τα οποία ήρθαν ένα χρόνο αργότερα.

1988
Ένας από τους πρώτους ιούς στο Διαδίκτυο, ο Μόρις, μολύνει χιλιάδες υπολογιστές.

1990
Ο Tim Berners-Lee ανακάλυψε το WWW (World Wide Web), ενώ αναπτύχθηκαν και μέθοδοι για τη διαχείριση των υπολογιστών από απόσταση.

1993
Ο Marc Andreessen και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις δημιούργησαν τον Mosaic, το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet.

1994
Ο Andreessen και οι συνάδελφοι του στην ομάδα του Mosaic καθιέρωσαν μια εταιρεία για τη δημιουργία της πρώτης εμπορικής μηχανής αναζήτησης του Διαδικτύου.

1998
Η Google ξεκίνησε ένα έργο που ξεκίνησε στο Στάνφορντ. Η Αμερικανική κυβέρνηση ανέθεσε την εποπτεία των Ονομάτων Περιοχών (Domain Name) στην Internet Corporation for Assigned Names and Numbers ( (ICANN).

2004
Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε το Facebook στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

2005
Εκκίνηση της ιστοσελίδα διαμοίρασης βίντεο YouTube .

2007
Η Apple εισήγαγε το iPhone , εισάγοντας εκατομμύρια ακόμη κόσμο στην ασύρματη πρόσβαση στο Internet.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου