Βασικές συμβουλές για μια φιλική προς το χρήστη ιστοσελίδα.

Είτε πρόκειται για μια εμπορική ιστοσελίδα,μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα ή ένα δικτυακό τόπο για τη μόδα, ο βασικός σκοπός είναι ο ίδιος - η παροχή πληροφοριών με απλό τρόπο. Η απλότητα έχει γίνει το αργότερο τσιτάτο στο τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδων , η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών μισούν να παίξουν ένα παιχνίδι παζλ σε μια ιστοσελίδα, ενώ αναζητούν πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα απλό σύστημα πλοήγησης κερδίζει στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Εύκολη Πλοήγηση
Όπως είπαμε νωρίτερα, ένα απλό και εύκολο σύστημα πλοήγησης μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Βεβαιωθείτε ότι η κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας σας να είναι εύκολα προσβάσιμη από τις εσωτερικές σελίδες της ιστοσελίδας σας. Μην προσπαθήσετε να διασκεδάσετε τους χρήστες με ένα δυσνόητο σύστημα πλοήγησης, επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρήστες αδυνατούν να το συνηθίσουν και αφήνουν την ιστοσελίδα στη μέση

Σωστή χρήση συνδυασμών χρωμάτων
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ φωτεινά χρώματα ενώ σχεδιάζετε μια ιστοσελίδα. Το φωτεινό χρώμα συνήθως αποσπά την προσοχή των χρηστών. Ο νηφάλιος συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να κάνει ένα θαύμα, καθώς δεν προκαλεί οπτική κόπωση και άλλα συναφή προβλήματα. Βεβαιωθείτε ότι τα κείμενα της ιστοσελίδας σας μπορούν να διαβαστούν χωρίς καμιά προσπάθεια.

Μειώστε τον αριθμό των εικόνων
Εάν έχετε προσθέσει πάρα πολλές εικόνες στην ιστοσελίδα σας, θα γίνει μια γκαλερί φωτογραφιών και όχι ένας δικτυακός τόπος. Μειώστε των αριθμό των εικόνων τοποθετώντας τις σωστά στη ιστοσελίδα για να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όχι μόνο θα βοηθήσει τον ιστοχώρο να φορτωθεί γρηγορότερα αλλά θα τον κάνει να φαίνεται και καλύτερα.

Απομακρύνετε τα σφάλματα
Αυτό είναι το πιο ζωτικό μέρος της ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας . Εάν ο ιστότοπός σας είναι κορεσμένος με έναν αριθμό σφαλμάτων, θα επηρεάσει αρνητικά την ιστοσελίδα σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει η ιστοσελίδα να μην έχει σφάλματα στο μέτρο του δυνατού.

Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές που δεν πρέπει να απορρίψετε όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο. Απλώς προσπαθήστε να ενσωματώσετε αυτές τις συμβουλές στην ιστοσελίδα σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου